FietsenPlaats.nl ervaring

FietsenPlaats.nl

Overijssel de startplaats voor elk fietsavontuur in deze waterrijke provincie

Menigeen zal vreemd opkijken bij de titel en de vermelding van het waterrijke karakter van deze in het oosten gelegen provincie van Nederland. Het gebied tussen de IJssel in het westen, als natuurlijke grens met Gelderland, Drenthe in het noorden en Duitsland in het oosten is echter vergeven van riviertjes en beken, polders en meertjes. Door deze karakteristiek is Overijssel een van de mooiste provincies om fietsend te ontdekken of er op de fiets van te genieten.
Met een op www.fietsenplaats.nl aangeschafte fiets is de schaal zelf zodanig, dat de afstanden tussen de diverse gemeenten als Zwolle (hoofdstad), Enschede (grootste stad), Kampen, Dalfsen, Oldenzaal, Hengelo, Haaksbergen en Almelo redelijk eenvoudig zijn te overbruggen.
Het zal, op basis van deze gegevens, dan ook niemand verbazen dat er naast spontaan te fietsen routes er tal van knooppuntenroutes te vinden zijn in Overijssel. Dit systeem van met nummerborden aangegeven fietsroutes maakt het voor elke fietser erg gemakkelijk om eenvoudig en duidelijk zijn of haar weg te vinden.

Fietsroutes Overijssel

Heeft Fietsenplaats geschikte fietsen voor het Overijsselse landschap?

Natuurlijk hoeven we hier niet erg lang over na te denken, want het aanbod van Fietsenplaats is zo overweldigend, dat er voor elke gelegenheid, woonplaats of route wel een perfect rijwiel te vinden.
Voor we enkele routes voor u beschrijven met de beste fiets ervoor, kunnen we alvast stellen dat in het algemeen de allround fiets het beste geschikt is voor Overijssel zelf. Zoals gezegd maakt de redelijke kleinschaligheid de variatie van platteland en stedelijkheid een vast gegeven, dus is een fiets waar je op beide gebieden uit de voeten kunt de ideale keuze.
Om dit verder te specificeren kun je dan uitgaan van een stevige, maar niet al te zware fiets, mogelijk met 3 tot 5 versnellingen ( voor het geval er wind staat). Voor het fietsen in gemeenten kun je beter kiezen voor een naafversnelling in plaats van een derailleur. Die laatste zijn trouwens sowieso gevoeliger voor schade en vereisen meer onderhoud. Van alle remsystemen zijn trommelremmen een prima keuze en het hebben van een voordrager kan zo zijn voordelen hebben.
Indien we deze gegevens invullen in het zoeksysteem van Fietsenplaats komen we uit bij de Strong Plus en Orange Plus types van het merk Spirit voor heren en de Orange Plus en Bright Plus voor dames.

Een paar mooie fietsroutes in Overijssel

• Fietsroute Heerlijk Halfuurtje
Er zijn onderzoeken die aangeven dat een half uurtje redelijk intensief sporten per dag al kan bijdragen tot een verbeterde conditie. Ten oosten van Almelo ligt een route van 8 km dat daar uitstekend geschikt voor is. In principe is elke fiets daarvoor geschikt, al zal een zwaarder model als de Spirit Transporter 3-speed gewoon wat meer energie kosten dan een Transporter 6-speed met derailleur. De helft ervan gaat door weilanden, de andere helft langs het kanaal en kan ’s morgens gebruikt worden als frisse start van de dag en laat in de middag als uitwaaiertje van een dag op het werk.

• Fietsroute Buitenplaatsen en kastelen in Salland
Salland is één van de bekendste gebieden in Overijssel, dus het zal niemand verbazen dat ook daar fietsroutes uitgezet zijn. Dit gebied ligt ten oosten van de IJssel, recht boven Deventer. Het is een bosrijk gebied met kastelen, havezaten en buitenplaatsen en mooie landgoederen.
De route is bijna 35 kilometer lang en is het beste te doen als je ze in rust fietst. Geen haast, gewoon genieten van natuur en cultuur, rustpauzes nemend langs de route of op één van de vele terrasjes die je tegenkomt.

Dat vraagt om een fiets die gemakkelijk rond peddelt en een voordrager voor een picknickmand en een deken om te zittend uit te kijken over de mooie IJssel.
Wat dacht je om daarvoor de Spirit Avance Plus N3 te gebruiken of de Spirit Carry N3 Moederfiets?
Voor heren die er wat meer vaart in willen zetten, raden we de Spirit Valenti N3 of de Strong Herenfiets 6-speed aan.

Fietsen in Overijssel is een genot en dankzij de vele aangegeven routes ideaal voor een dagje uit voor mensen uit de provincie zelf of van waar dan ook uit binnen- of buitenland.

Over Fietsenplaats.nl

https://fietsenplaats.nl is een fietswebshop die inspeelt op twee belangrijke aspecten van de Nederlandse aard: de behoefte aan een goede fiets en de wens er niet te veel voor hoeven te betalen.
Die behoefte aan een goede fiets is geen raadsel voor een land waar er meer fietsen dan inwoners zijn en waar er 37000 km aan fietspad ligt. Daarnaast zijn de afstanden naar mogelijke doelen meestal van dien aard dat ze gemakkelijk met een fiets te overbruggen zijn.
Hoewel we het niet graag toegeven, is de gemiddelde Nederlander van zuinige aard en dat betekent dat hij goed nadenkt voordat hij of zij zijn of haar geld ergens aan uitgeeft. Als er dus een winkel fietsen tegen uiterst scherpe prijzen aanbiedt, dan maken we daar graag gebruik van

https://fietsenplaats.nl maakt gebruikt van de online mogelijkheid om aan beide aspecten te voldoen. Dat heeft twee redenen:
• Eigen merk fietsen: Spirit
Het assortiment van Fietsenplaats bestaat voor bijna 100% uit fietsen van het merk Spirit. Dit is een fiets die we zelf in ontwikkeling hebben. Hierdoor zijn de productielijnen een stuk korter dan andere merken en kunnen we dus onze fietsen tegen uitermate scherpe prijzen aanbieden.
Online fietswebshop
Omdat we een online fietswebshop zijn, hebben we minder overheadkosten dan een echte fysieke winkel en dat heeft dan ook weer effect op de prijzen.

Hoe het werkt

Een fiets kopen bij Fietsenplaats.nl is een uiterst eenvoudige zaak. Je bezoekt de website en bladert op je gemak door het overzichtelijk aangegeven assortiment. Als je nog niet precies weet wat je wilt, kijk je gewoon rond; als je echter wel precies weet wat je wilt, ga je gelijk naar de juiste categorie, tikt de diverse specificaties aan en dan kom je vanzelf uit bij de fiets die Fietsenplaats voor jou heeft.
Vervolgens klik je de fiets in de winkelmand, rekent af met een van de veilige betaalmethoden, vult je bezorgadres in en onder normale omstandigheden heb je de fiets de volgende dag al in huis.
Naast garantie mag je de fiets retourneren als je niet tevreden bent.

Kleine lettertjes

https://fietsenplaats.nl kent geen kleine lettertjes, maar een duidelijk overzicht van alles wat van belang is voor een verantwoorde aankoop van een nieuwe fiets. Wij raden dan ook aan deze informatie rustig door te lezen, en uzelf op de hoogte te brengen van alles wat te maken heeft met de aanschaf van een fiets op https://www.fietsenplaats.nl/klaachtenregeling-fietsenplaats-ervaringen-en-reviews. Dus ook voor FietsenPlaats ervaringen en klachten.