Excel cursussen

Het belang van Microsoft Excel

Microsoft Excel biedt bedrijven de tools die ze nodig hebben om het meeste uit hun gegevens te halen. En als het gaat om het optimaal benutten van middelen en het maximaliseren van het investeringsrendement, wordt dit steeds belangrijker. Bedrijven verzamelen steeds grotere hoeveelheden gegevens uit meerdere bronnen, waaronder transacties in de winkel, online verkoop en sociale media. Ze moeten deze informatie snel en effectief kunnen verzamelen en analyseren. Excel-spreadsheets worden vaak in het hele bedrijf gebruikt om financiële informatie en andere gegevens weer te geven die relevant zijn voor het runnen van het bedrijf. Dit kan informatie zijn die relevant is voor de afdeling Customer Relationship Management, sales, marketing of HR. Met zoveel zakelijke functies die nu afhankelijk zijn van IT en internet, wordt Excel nog steeds gezien als een essentieel hulpmiddel voor administratie en het effectief runnen van een bedrijf.

Maak geweldige grafieken

Met Excel kunnen zakelijke gebruikers het potentieel van hun gegevens ontsluiten door formules in een raster van cellen te gebruiken. Gegevens worden in afzonderlijke cellen in rijen of kolommen ingevoegd, zodat ze kunnen worden gesorteerd en gefilterd en vervolgens in een visuele presentatie worden weergegeven. Het gebruik van cirkeldiagrammen, grafieken en geclusterde kolommen voegt betekenis toe aan gegevens, die anders gewoon rij na rij getallen zouden kunnen bestaan. Deze visualisaties kunnen extra nadruk leggen op zakelijke rapporten en overtuigend marketingmateriaal. Excel beveelt grafieken aan die het meest geschikt zijn voor het type gegevens dat op de X- en Y-as wordt weergegeven.

Voorwaardelijke opmaak gebruiken

Excel-gebruikers kunnen hun spreadsheets opmaken met verschillende kleurtinten, vet en cursief, om onderscheid te maken tussen kolommen en om de belangrijkste gegevens naar voren te halen. Deze functie kan handig zijn bij het presenteren van boekhoudkundige informatie, zoals de winst vóór belastingen en het saldo dat door het bedrijf wordt overgedragen. Gebruikers kunnen een geschikt kleurschema selecteren via de knop Snelle analyse en vervolgens door het tabblad Opmaak te gebruiken. Bij het presenteren van gegevens in de vorm van grafieken of grafieken, kan het handig zijn om gemiddelde lijnen op te nemen, waarin de belangrijkste trends die uit de informatie naar voren komen expliciet worden beschreven. Dit kan helpen om de belangrijkste punten op een eenvoudige manier aan andere gebruikers te laten zien, bijvoorbeeld een leidinggevende van een andere afdeling tijdens een bestuursvergadering.

Breng gegevens samen

Met Excel kunnen trendlijnen buiten de grafiek worden doorgetrokken om voorspellingen van toekomstige activiteiten te bieden – en dergelijke voorspellingen kunnen bedrijven helpen bij het ontwikkelen van hun toekomstige strategie. Excel kan worden gebruikt om informatie uit verschillende bestanden en documenten bij elkaar te brengen, zodat het op één locatie staat. Naast ruwe data en informatie uit andere spreadsheets is het mogelijk om tekst en afbeeldingen te importeren. Andere objecten kunnen worden toegevoegd via het tabblad Invoegen, of extra werkbladen kunnen aan het bestand worden toegevoegd. Een Power Bi cursus is net zo handig.

Online toegang

Excel cursus is online beschikbaar als onderdeel van Microsoft’s Office 365-productiviteitssuite. Dit betekent dat bedrijfsleiders en werknemers vanaf vrijwel elke locatie toegang hebben tot het programma vanaf verschillende apparaten. Op voorwaarde dat ze een pc, laptop, smartphone of tablet hebben die geschikt is voor internet, moet het mogelijk zijn om toegang te krijgen tot Excel, waardoor werken op afstand en mobiel mogelijk wordt.