Wat voor opleiding kan je volgen met een klein budget

Wanneer je een klein budget hebt maar toch een opleiding wilt volgen dan kunnen STAP-budget opleidingen heel geschikt zijn voor je. Met het STAP-budget kun je een budget van €1000,- per jaar aanvragen om te investeren in jouw ontwikkeling! Je kunt met dit budget veel opleidingen aandoen. Je kunt je op deze manier laten omscholen of juist bijscholen. Het STAP-budget is perfect voor mensen die hun ontwikkeling een tweede kans willen geven en daar een beetje steun bij nodig hebben. Hieronder volgen een aantal voorbeelden waar je uit kan kiezen!

NIMA A opleiding

Met het STAP-budget programma kun je je aanmelden voor een NIMA A opleiding. Deze opleidingen zijn voornamelijk marketing en communicatie gericht. Na de opleiding krijg een Europees erkend diploma. Bij NIMA zijn meerdere niveaus mogelijk. Zo kun je een master volgen maar je kunt ook een opleiding op HBO niveau volgen. Wanneer je iets wilt waar meer focus ligt op je zelfontwikkeling en praktijk dan zijn er trainingen die hier goed bij passen. Zo kun je bijvoorbeeld een praktijkopleiding volgen op het niveau HBO. Er zijn hier geen verplichte toelatingseisen dus je kunt je aanmelden ongeacht van je achtergrond! Natuurlijk is het wel belangrijk dat je interesse hebt in marketing.

Rechten

Zolang je opleiding een erkende STAP-opleider is heb je recht op het STAP-budget. Zo kun je bijvoorbeeld HBO rechten studeren. Hier krijg je een bachelor diploma voor. Wanneer je hem bij NTI doet duurt het 36 maanden. Je moet dan 240 studiepunten binnen halen. Bij LOI kun je dezelfde studie doen. Ook hier duurt het 36 maanden en moet je 240 studiepunten behalen. Er zijn veel plekken waar je terecht kunt voor het STAP-budget. Ook zijn er ontzettend veel studies beschikbaar. Je kent ook een opleiding op universitair niveau doen met het STAP-budget. Kijk zelf goed rond welke school of opleider het beste bij jou past wanneer je een keuze maakt.

Bij- of omscholing

Wanneer je al een carrière achter de rug hebt en je wilt laten omscholen is het STAP-budget perfect om dit te doen. Ook wanneer je in een vakgebied zit waar je tevreden bent maar toch nog wilt doorgroeien is het STAP-budget geschikt om aan te vragen. Er zijn veel opleidingen waarbij het STAP-budget beschikbaar is die gericht zijn op bijscholing. Zo kun je bij NIMA Boardroom Marketing volgen. Dit is perfect voor mensen die al een leidinggevende functie hebben en hun vaardigheden en kennis willen versterken.

Het STAP-budget is zoals eerder vermeld ook geschikt voor mensen die hun ontwikkeling een tweede kans willen geven. Misschien heb je al heel veel jaren achter de rug. Heb je veel ervaring en kennis op gedaan in een bepaalt vakgebied. En nu wil je graag iets anders proberen. Met het STAP-budget wordt omscholing meer toelaatbaar gemaakt voor mensen die op latere leeftijd een opleiding willen volgen. Dit is al helemaal fijn wanneer je eigenlijk nooit de kans hebt gehad om je passie of droom te volgen. Misschien was je al op jonge leeftijd begonnen met werken en heb je nu op latere leeftijd pas een idee van wat je graag zou willen doen. Of kom je een opleiding tegen die goed bij je werk past! Er kan van alles zijn waardoor mensen een opleiding willen volgen en met het STAP-budget wordt dat mogelijk gemaakt.