Wat heb je nodig voor je tuin?

De eerste zonnestraaltjes van het jaar komen weer door het raam naar binnen, en de lentekriebels beginnen langzaam weer te komen. Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent natuurlijk ook dat de tuin weer eens goed onder handen kan worden genomen. Begint het al te duizelen als je nadenkt over het aanschaffen van parasols, tuinsets en de juiste bloempotten? In deze blog lees je als je wat je nodig hebt voor in je tuin, zodat je klaargestoomd bent voor het lenteseizoen van 2023.

Schaf mooie tuinstoelen aan

Wat is een mooie tuin zonder een plekje om te relaxen? Een mooie tuin komt natuurlijk met gloednieuwe tuinstoelen aanbieding. Perfect om tijdens de warme temperaturen een boekje in de zon te lezen, of tijdens een diner met vrienden en familie. Ga hierbij ook op zoek naar de juiste kussens, die het comfort van je relaxmomentje enorm kunnen vergroten.

Creëer een zithoek

Net zoals binnen, wil je natuurlijk ook in je eigen tuin lekker kunnen zitten. Creëer daarom een mooie zithoek, bijvoorbeeld met een tuinset 2 personen. Je hebt keuze tussen verschillende soorten stoelen, bijvoorbeeld ligstoelen, die met de juiste kussens voor perfect comfort zorgen. Wil je ‘s avonds het hoekje er ook gezellig laten uitzien? Kies er dan voor om te investeren in de juiste verlichting, denk hierbij aan kerstlampjes of kleine verlichting. Kies voor een slimme buitenverlichting, en schakel hem bijvoorbeeld in met een timer, zodat je tuin mooi verlicht wordt zodra de zon onder gaat. Met een (slimme) buitenverlichting zorg je ervoor dat je tuin er altijd prachtig uitziet voor de warme zomeravond.

Kies de juiste bloemen en planten

Flora en fauna kunnen namelijk niet ontbreken in een gezellige tuin. Kies voor mooie bloempotten, gecombineerd met verschillende soorten bloemen en planten. Heb je groene vingers? Ga dan aan de slag met het planten en zaden van bloemen en planten. Extra tip: plaats een vlinderstruik in je tuin, hierdoor vergroot je de kans dat je tuin omringt wordt met de mooiste vlinders.

Creëer je eigen moestuin

Behalve het feit dat een tuin er mooi en gezellig moet uitzien, kun je je tuin ook omtoveren tot een plek voor het verbouwen van je eigen groente. Een eigen moestuin creëren is niet alleen een leuke, nieuwe hobby, het zorgt er ook voor dat je je eigen groenten kunt kweken en opeten. Er zijn genoeg groenten die gemakkelijk te verbouwen zijn voor beginners, denk hierbij aan aardappelen, courgettes, komkommers, radijsjes en sla. Tip: zorg er wel voor de grond van jouw moestuin vlak is, zodat het regenwater gemakkelijk weg kan lopen.

Schaf het juiste gereedschap aan

Wroeten in de aarde, schoffelen en het plaatsen van nieuwe bloemen en planten, kan natuurlijk niet zonder het juiste gereedschap. Voor een absolute beginner tot aan een echte tuinexpert, de schoffel en een schop blijven essentieel in elke tuinschuur, beide voor het maken van tuin borders en planten. Daarnaast is bij een moestuin een tuinhark zeker niet onhandig, waarmee je de grond van de moestuin schoon en zaaiklaar kunt maken.