Opleidingen waar je niet zo vaak van hoort!

Er zijn veel verschillende soorten opleidingen die mensen kunnen volgen, van traditionele opleidingen zoals geneeskunde of rechten tot meer ongewone opleidingen zoals bonsai-kwekerij of sneeuw landschapsontwerp. In deze blog zullen we een aantal van de minder vaak voorkomende opleidingen bekijken, waaronder de opleiding vastgoed en makelaardij. Deze opleidingen kunnen variëren van korte cursussen tot volledige academische graden en leren studenten alles wat ze moeten weten om succesvol te zijn in hun gekozen sector. We zullen ook kijken naar een aantal andere ongewone opleidingen, zoals die van een sake-sommelier of een professional cuddler.

Makelaar

Opleidingen in de vastgoed en makelaardij sector zijn minder vaak voorkomend dan traditionele opleidingen, maar zijn zeker net zo belangrijk. Een opleiding in deze sector kunnen variëren van korte cursussen tot volledige academische graden, afhankelijk van het niveau van expertise dat je wilt bereiken. Tijdens deze opleidingen leren studenten over onderwerpen zoals huizenprijzen, markttrends, en juridische aspecten van het kopen en verkopen van vastgoed. Ze leren ook hoe ze klanten kunnen adviseren en begeleiden bij het vinden van hun droomhuis. Na afronding van de opleiding zijn afgestudeerden klaar om als makelaar of vastgoedbeheerder aan de slag te gaan.

Sake Sommelier

Een minder vaak voorkomende opleidingen is die van een sake-sommelier. Sake, een traditionele Japanse rijstwijn, is steeds populairder aan het worden buiten Japan, en daarmee ook de behoefte aan professionele sake-sommeliers. De opleiding om een sake-sommelier te worden duurt ongeveer een jaar en omvat zowel praktijk- als theorie-onderdelen. Studenten leren over de geschiedenis en productie van sake, en ook over de verschillende smaken en hoe deze te combineren met verschillende gerechten.

Professional Cuddler

Een andere ongewone opleiding is die van een “professional cuddler”. Deze opleiding leert studenten hoe ze mensen op een professionele manier kunnen knuffelen en aanraken, wat kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van het welzijn. De opleiding omvat onder andere lessen over de psychologie van aanraking en hoe dit te gebruiken om mensen te helpen.

Storm Chaser

Een andere interessante opleiding is die van een “storm chaser”. Storm chasers zijn mensen die zich bezighouden met het volgen van stormen, vooral tornado’s, en het verzamelen van gegevens om het gedrag van stormen beter te begrijpen. De opleiding om een storm chaser te worden omvat onder andere lessen in meteorologie en het gebruik van verschillende soorten meteorologische instrumenten. Deze opleiding is alleen lastig te volgen in Nederland.

Sneeuwlandschap Ontwerp

Sneeuwlandschap ontwerp is een opleiding die steeds populairder wordt onder mensen die geïnteresseerd zijn in landschapsarchitectuur en het ontwerpen van outdoor ruimtes. Tijdens deze opleiding leren studenten hoe ze sneeuw- en ijs landschappen kunnen ontwerpen en creëren, en hoe ze deze kunnen gebruiken om unieke en functionele ruimtes te maken. De opleiding omvat lessen over sneeuw- en ijs behoud, materialen en constructietechnieken, en hoe je rekening moet houden met het weer en andere omgevingsfactoren bij het ontwerpen van sneeuwlandschappen. Afgestudeerden van deze opleiding kunnen aan de slag gaan als sneeuw landschapsontwerpers in de wintersport-industrie of andere outdoor-gerelateerde bedrijven.