City-bikes ervaringen, reviews en beoordelingen

Is City-Bikes betrouwbaar?

Als je iets online gaat bestellen, dan is het fijn als je weet of de verkopende partij betrouwbaar is. Zeker wanneer het om een wat grotere, lees: duurdere, aankoop gaat. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het niet enorm balen is wanneer je teleurgesteld wordt bij een relatief goedkope aankoop. Maar hoe kom je er nu achter of een verkopende partij betrouwbaar is? We nemen als voorbeeld de aankoop van een nieuwe fiets. Laten we in dit geval eens kijken naar City Bikes Rotterdam. Dit is een fysieke fietsenwinkel in havenstad Rotterdam. Bovendien heeft dit bedrijf ook een zeer uitgebreide webwinkel. We richten ons met name op deze webwinkel, want hoe beoordeel je nu vanachter je laptop, mobiel of tablet of deze betrouwbaar is?

 

city bikes ervaringen

Check ‘het slotje’

Een beetje webwinkel heeft aandacht voor veilig online shoppen. Dit begint al bij het bekend ‘slotje’ op de website. Dit slotje zie je in de browser waar je de naam van de website hebt ingetikt. Als de website in de browser begint met ‘https://’ dan weet je in elk geval dat dit stukje van het bedrijf goed verzorgd is. Kijken we naar onze online fietsenverkoper uit Rotterdam, dan zien we het slotje en we zien dat de website, ook wel de URL genoemd, begint met https://. Op dit vlak is City-Bikes.nl dus zeker betrouwbaar te noemen.
Bovenstaande wil overigens niet altijd zeggen dat een partij betrouwbaar is. Het is echter zo dat je een certificaat aan moet vragen om ‘het slotje’ te verkrijgen. Hier zijn kosten aan verbonden en dit is voor veel malafide bedrijven reden om niet te kiezen voor dit certificaat.

Check de klantenservice

Er is vandaag de dag natuurlijk geen online webwinkel meer die geen klantenservice heeft. Is deze op de website niet te vinden of zijn de contactmogelijkheden als het ware verstopt op de website? Dat is meestal geen best teken. Want waarom zouden klanten of potentiële klanten zoveel moeite moeten doen om in contact te komen met een webwinkel? Raar natuurlijk, want dit geeft aan dat in geval van klachten of problemen de kans op een correcte afhandeling hiervan klein is. Verder is het verstandig om eens te kijken op welke manieren de klantenservice bereikbaar is. Hoe meer mogelijkheden je hebt om in contact te komen met de webwinkel. Alleen een e-mailadres? Hmmmm, dat moet je al aanzetten tot nadenken.
Kijken we naar hoe dit geregeld is bij de online store van City Bikes Rotterdam, dan kunnen we ook hier niet anders concluderen dan dat deze webwinkel de klantenservice goed heeft geregeld. De mogelijkheden om in contact te komen met het bedrijf staan duidelijk aangegeven. Bovendien kun je op verschillende manieren schakelen met de klantenservice. Bijvoorbeeld via een moderne en makkelijke manier, genaamd live chat. Ook op dit vlak scoort deze webstore dus goed qua betrouwbaarheid.

Reviews

Iets waar vandaag de dag veel waarde aan wordt gehecht is het fenomeen ‘reviews’. Voor een grote groep mensen zijn de meningen, de ervaringen van anderen erg belangrijk. Zeker wanneer iemand nog niet bekend is met een bepaalde webwinkel, zie je dat er vaak een beslissing genomen wordt op basis van reviews. Dit zegt echter lang niet altijd iets. Er zijn namelijk heel veel webwinkels die alleen maar goede reviews op hun website plaatsen. Ze laten alleen de zogenaamde ‘vijf sterren’ ervaringen zien. Je kunt je afvragen hoe betrouwbaar dit is, waarbij je zelf het antwoord op deze vraag wel in kunt vullen. Een bedrijf met alleen maar goede recensies? Onmogelijk, want ook hier geldt dat de ideale wereld niet bestaat. Er is geen enkele webwinkel die enkel en alleen heel tevreden klanten heeft. Een utopie, want bij elke onderneming gaat wel eens iets mis. Het zou webwinkels sieren wanneer zij ook de mindere, negatieve ervaringen delen. Dit komt namelijk veel betrouwbaarder over.
Wanneer je de website van City Bikes checkt, dan vind je hier zeer veel reviews. Ook hier is gekozen om de meest positieve ervaringen vijf sterren te geven en de meest negatieve één ster. Deze webwinkel laat direct zien hoe de vlag ervoor staat. Er is gekozen voor eerlijkheid en transparantie, want je ziet zowel positieve, negatieve als gemiddelde scores. En daar spreekt een grote mate van betrouwbaarheid uit.

En wat zeggen klachten over een webwinkel?

Tegenwoordig krijgen klachten veel aandacht. Op zich is dit een goede zaak, maar het gevaar is dat we hierin doorslaan. Want laten we niet vergeten dat het wel erg makkelijk is om, anno nu, een klacht via social media de wereld in te slingeren. Wanneer je dit doet, dan heb je al heel snel veel likes te pakken, vaak van mensen die de webwinkel waar het over gaat niet eens kennen. Bovendien moeten we niet vergeten dat een klacht vaak eenrichtingsverkeer is. Iemand die zijn ontevredenheid uit vertelt immers alleen maar zijn kant van het verhaal. Vaak ook nog eens op ongenuanceerde wijze en hoe betrouwbaar is dit dan helemaal? Zou het niet zo kunnen zijn dat de webwinkel in kwestie er alles aan gedaan heeft om tot een oplossing te komen? Of zou het ook niet zo kunnen zijn dat het probleem niet ligt bij de verkoper, maar bij de klant zelf? Klachten worden vaak breeduit gemeten, waardoor ze aan geloofwaardigheid inleveren. Reviews zeggen meer en geven een beter, betrouwbaarder beeld.
Ook over City Bikes zullen vast en zeker klachten te vinden zijn. Welke webwinkel blijft hier tegenwoordig wel van verschoond? Zeggen deze klachten dan ook iets over de betrouwbaarheid van City Bikes Rotterdam? Naar onze mening niet, omdat alle voorgaande punten ruimschoots in het voordeel van deze online fietsenwinkel spreken.

Conclusie

We hebben je, aan de hand van een online fietsenwinkel, laten zien hoe je de betrouwbaarheid van een webwinkel kunt checken. Garanties heb je uiteraard nooit. Maar heb je deze wel als je naar een fysieke (fietsen)winkel gaat? Op basis van alle behandelde punten komen wij tot de conclusie dat City Bikes een betrouwbare online fietsenshop is.