De juiste werkomgeving creëren

Het creëren van de juiste werkomgeving is erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat men meer dan 1/3 van hun werk carrière spendeert in of rondom het kantoor. Het is dan ook erg belangrijk om te weten hoe jij het beste voor jouw werknemers kan zorgen. In dit artikel gaan wij jou uitleggen hoe jij de juiste werkomgeving kan creëren voor jou en jouw werknemers.

Zorg voor de juiste werkplek

De juiste werkplek moet voldoen aan verschillende criteria. Zo is het belangrijk dat beweging gestimuleerd wordt bij de werknemers, en dat ervoor gezorgd wordt dat er genoeg ruimte is om dat te doen. Uit onderzoek blijkt dat men maar 7 minuten geconcentreerd kan werken, en daarna iets anders moet doen, zoals een wandeling door het gebouw of even een frisse neus halen. Vooral op drukke werkdagen is het belangrijk dat het personeel voldoende beweging houdt om zo productief mogelijk te werk te kunnen gaan. Ook vinden mensen het fijn om een eigen plek te hebben, waar ze hun bezittingen kwijt kunnen, zoals foto’s en andere persoonlijke spullen. Omdat mensen het van nature fijn vinden om zich af te sluiten, is het extra van belang dat men zijn eigen werkplek heeft. Om die reden kiezen veel zelfstandige ondernemers of andere werknemers die vanuit huis werken ervoor om een indoor veranda of kapschuur te laten bouwen om dat als werkplek te gebruiken.

Ga erover in gesprek met medewerkers

Om ervoor te zorgen dat mensen een goed passende werkplek krijgen, is het belangrijk dat je in gesprek gaat met de werknemers over wat zij belangrijk en fijn vinden. Zo vindt de ene persoon het belangrijk om in een rustige omgeving te werken en vindt de andere het fijner om juist een drukke en inspirerende werkplek te hebben. Niet alleen dat is belangrijk, ook moet er namelijk bekend zijn hoeveel ruimte jij nodig hebt en of er eventuele gezondheidsklachten zijn waarmee rekening gehouden moet worden. Bij rugklachten is het namelijk erg belangrijk dat de werkdesk en bureaustoel goed staan ingesteld om ergere klachten te voorkomen.

Schone werkruimte

Een schone werkruimte is heel erg belangrijk, aangezien veel werknemers gemiddeld meer dan 8 uur op een dag in een ruimte aanwezig zijn. Om die reden is het dan ook belangrijk dat het hele kantoor minimaal één keer per week schoongemaakt wordt. Wanneer dit niet gebeurd, is de kans dat jouw personeel ziek wordt heel erg groot. Het kan zelfs serieuze gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat er hygiëne regels zijn binnen het bedrijf dat ervoor zorgt dat de medewerkers in een gezonde ruimte te werk kunnen gaan. Voorbeelden van die regels zijn het handenwassen na een toiletbezoek en het gebruiken van papieren afdroogdoeken om jouw handen te drogen. Hierdoor verdwijnen de meeste bacteriën van jouw handen. Ook desinfectiemiddelen helpen met het grondig reinigen van de handen en jouw werkplek. Niet alleen hygiëne is belangrijk wanneer je een schone werkruimte wil creëren, ook spullen opbergen hoort erbij. Wanneer jij een veranda of werkschuur als kantoor hebt, wordt het aangeraden om te kijken naar goede opbergruimtes waar jij jouw spullen afgesloten en droog kan bewaren. Benieuwd naar wat voor soorten bergingen er zijn, neem dan vooral een kijkje bij de Hoeve Buitenleven.