De beste printer voor op kantoor

Ben je op zoek naar een geschikte printer voor op kantoor? Dan kan je al snel overweldigd worden door de grote keuze. Je kan kiezen uit verschillende verbindingen, zoals wifi, USB of Bluetooth, om je opdrachten door te sturen. En dan zijn er nog de vele technologieën, zoals inkjet of laser. Met deze tips kan je alvast op weg op de beste printer voor jouw kantoor te vinden.

 

Hoe kan je opdrachten doorsturen naar je printer?

Als je een nieuwe of refurbished printer wilt kopen, ga je eerst even na hoe je de opdrachten wilt doorsturen.

– Wifi: kies voor een printer met wifi om je opdrachten meteen van je computer of mobiel door te sturen. Je hebt hiervoor wel steeds een internetaansluiting nodig.

– USB: ga voor een klassieke kabelaansluiting om je printer te verbinden met je computer. De kabel kan dan wel vervelend zijn, je bent steeds verzekerd van een werkende verbinding.

– Bluetooth: schakel de Bluetooth-functie van je computer of mobiel in om opdrachten te versturen via dit draadloze netwerk.

 

Soorten printers: inkjet versus laser

Het soort printer is erg afhankelijk van jouw noden. Ga daarom eerst even na wat je net wilt bereiken. Wil je scherpe foto’s uitprinten? Heb je meerdere gebruikers voor de printer op kantoor? Of wil je vooral een gebruiksvriendelijk model? Op basis van jouw verwachtingen kan je de meest geschikte printtechnologie vinden. Over het algemeen wordt er een onderscheid gemaakt tussen inkjetprinter en laserprinter.

 

Inkjetprinter: kwaliteitsvolle afbeeldingen

Deze printer is uiterst geschikt voor haarscherpe foto’s en grafieken. De inkjetprinter werkt met cartridges die de inkt meteen op het papier drukken. De uiteindelijke kwaliteit is dan ook afhankelijk van de resolutie van je foto: hoe hoger de resolutie of dpi, hoe scherper de foto.

 

Laserprinter: geknipt voor groot gebruik

De laserprinter is uiterst snel en efficiënt, maar kleurenafdrukken zijn wat minder scherp. Dat komt omdat deze printer met toners werkt. Deze flesjes zijn gevuld met poeder om kleuren en tekst aan een hoge temperatuur op het blad vast te zetten. Door de hoge afdruksnelheid aan een lage prijs is de laserprinter ideaal voor grote printvolumes.

 

Refurbished printer

Welk model je ook verkiest, je kan steeds opteren voor een refurbished printer. Een refurbished inketprinter of refurbished laserprinter is net zo goed, maar vaak heel wat goedkoper. Het is een slimme manier om een kwaliteitsvolle printer te kopen aan een uiterst scherpe prijs.