Betere kantoorinrichting voor meer productiviteit op kantoor: 3 tips

De kantoorinrichting is van grote invloed op de productiviteit. Dit wordt helaas nog vaak vergeten. Dat zorgt er mede voor dat ondernemers proberen te besparen op hun kantoorinrichting. Waarom zou je hier heel veel geld in investeren als je enkel een bureau nodig hebt om te kunnen werken? Het is niet meer dan logisch dat je zo denkt, maar het klopt uiteraard niet. Meer productiviteit op de werkvloer lukt alleen als de omgeving goed is. Als de basis juist is. 

 

Ben jij al tijden op zoek naar manieren om de kantoorinrichting op jouw kantoor te verbeteren? En ben je inmiddels al druk bezig om professionals zoals https://www.cialona.nl/ in te schakelen? Maar wil je ook graag weten wat je zelf zou kunnen doen om het interieur te verbeteren en de productiviteit te verhogen? Lees dan verder en laat je inspireren door de volgende drie tips. 

  1. Schakel een deskundige in 


Het realiseren van een goede kantoorinrichting is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Hier komt echt ongelooflijk veel bij kijken. Het is dan ook niet vreemd dat je door de bomen het bos niet meer ziet en inmiddels het gevoel krijgt dat je gewoon geen goede keuze kunt maken. Probeer daarom veel van deze extra stress van je af te zetten en een professioneel team in te schakelen. Natuurlijk betekent dit ook dat je extra moet investeren in de inrichting, maar dan weet je wel zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan. Dat er aan alle belangrijke factoren wordt gedacht. En dat jij hier geen kostbare tijd aan hoeft te besteden. 

 

Ben je op zoek naar het juiste team om je hierbij te helpen? Vraag dan aan meerdere bedrijven om foto’s van eerdere (soortgelijke) projecten. Zo krijg je een idee van wat ze voor je kunnen betekenen en of hun ideeën ook passen bij jouw bedrijf.

  1. Gezonde werkomgeving 


Bij een goede kantoorinrichting draait het zeker niet alleen om de looks. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor het lichamelijke en geestelijke welzijn van jouw medewerkers. In elk geval gedurende de werkuren. Dat zorgt er dus ook voor dat je verantwoordelijk bent voor het bieden van een gezonde werkomgeving. Dit staat ook zo in de Arbowet opgenomen. 

 

Een gezonde werkomgeving kan op heel veel verschillende manieren gerealiseerd worden. Hierbij is allereerst belangrijk dat er voldoende gezonde lucht aangevoerd wordt, dat er ergonomische meubels aanwezig zijn en dat er voldoende daglicht aanwezig is. Dit zijn drie essentiële factoren die direct of indirect invloed kunnen hebben op de gezondheid. Als aan deze dingen is gedacht, is de basis alvast gelegd. 

  1. Wat hebben zij nodig? 


Vergeet niet dat je het kantoor niet alleen voor jezelf inricht, maar ook voor je medewerkers. Het zou daarom zonde zijn om ze hier niet bij te betrekken. Vraag wat zij nodig hebben. Wat missen ze momenteel en waar zouden zij behoefte aan hebben? Natuurlijk hoef je niet elk verzoek in te willigen, maar het is wel belangrijk om te luisteren en om waar nodig afspraken te maken.